Keksi od bundeve s čoko kapljicama
Sastojci:
* 120 g maslaca sobne temperature
* 50 g kokosovog šećera
* 140 g pirea od bundeve
* 1 žličica ekstrakta vanilije
* 180 g brašna bez glutena (Schar mix B)
* 1 žličica sode bikarbone
* mješavina začina za medenjake (količinu prilagodite ukusu)
* 150 g čoko kapljica ili nasjeckane tamne čokolade sa stevijom
Opis postupka: Pire od bundeve napravite tako da očišćenu bundevu narežete na kockice i kuhate u vodi dok ne omekša. Kad je skuhana, ocijedite vodu pa uz pomoć vilice zdrobite u pire i pustite da se ohladi. Pjenasto izmiksajte maslac sa šećerom. Dodajte pire od bundeve i ekstrakt vanilije pa kratko promiksajte. Dodajte prosijane suhe sastojke (brašno, sodu i mješavinu začina) pa miksajte dok se smjesa ne sjedini. Dodajte čoko kapljice ili nasjeckanu čokoladu pa kratko izmiksajte. Vlažnim rukama oblikujte kekse (radila sam kekse promjera 7 cm, za što su bile potrebne 2 žličice smjese) i slažite na lim obložen papirom za pečenje. Kekse pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C, između 10 i 15 minuta (ovisno o veličini keksa) dok ne poprime lijepu boju. Kad su pečeni, pustite ih 10 minuta u limu, a zatim prebacite na rešetku za hlađenje. Keksi će biti mekani na dodir, ali će očvrsnuti kad se ohlade.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPRAEMILA: Tamara Rumac - tamara_whatsfordessert
Komentari (0)