30 proizvoda 1+1 GRATIS

0dana
0sati
0minuta
0sekunde

 

Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Kamut kruh
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Kamut kruh

SASTOJCI:

* 150 g kamut integralnog brašna

* 150 g pirovog integralnog brašna

* 100 g zobenog integralnog brašna

* 100 g ječmenog brašna

* 1 ½ žličica sode bikarbone

* 1 žličica soli

* 3 žlice mješanih sjemenki suncokreta, lana, sezama

* 1 žlica meda

* 3 žlice maslinovog ulja

* 1 žlica limunovog soka

* 450 ml jogurta



OPIS POSTUPKA: Uključimo pećnicu na 200°. Brašno zajedno sa sodom prosijemo, dodamo sol, sjemenke, med, ulje, limunov sok, potom jogurt te izmiješamo, ne dugo jer duljom obradom postane žilavo. Sve radimo jako brzo jer soda u dodiru s kiselinom počinje „raditi“ i što smo sporiji smanjujemo rahlost kruha. Tijesto brzo prebacimo u kalup i stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 200° te pečemo 35-45 min. Pečenost provjerimo probadanjem drvenim štapićem. Kruh iz kalupa istresemo na krpu te ga umotamo i pustimo da se ohladi.



VRIJEME PRIPREME: 10 min + vrijeme potrebno da se kruh ispeče

RECEPT PRIPREMILA: Romana Horvat  


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi