Kajgana s kvinojom
SASTOJCI:
* 60 grama kvinoje
* 2 jaja
* 80 grama listova blitve/špinata
* 1 mladi luk
* 80 grama cherry rajčica
* maslinovo ulje
* sol, papar
OPIS POSTUPKA: U slanoj vodi skuhamo kvinoju (potrebno joj je otprilike 15 minuta) i ocijedimo ju. U međuvremenu na maslinovom ulju popržimo cherry rajčicu. Operemo blitvu, ocijedimo i narežemo na trakice te ju također malo popržimo na maslinovom ulju dok ne omekša. Dodamo kvinoju i po potrebi još malo maslinovog ulja. Zatim smanjimo vatru i dodamo razmućena jaja, prethodno posoljena. Polako pečemo i nekoliko puta promiješamo dok jaja nisu gotova. Po želji popaprimo i poslužimo sa cherry rajčicom i nasjeckanim mladim lukom.
VRIJEME PRIPREME: 30 minut
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Lesinšek
Komentari (0)