Juha od tikve iz pećnice
SASTOJCI (za 2 osobe):
* 1 manja hokaido tikva
* 1 glava češnjaka
* muškatni oraščić
* kurkuma
* papar i sol
* kiselo vrhnje
* bučino ulje
OPIS POSTUPKA: Tikvu prepolovimo i uklonimo sjemenke. Polovice okrenemo na gore i stavimo na pekač. Dodamo i cijelu glavu češnjaka kojeg smo samo raspolovili. Pokapamo s maslinovim uljem. Tikvu i češnjak pečemo pola sata na 200°C. Kada je tikva pečena ju sa žlicom izdubimo. U visoku posudu za štapni mikser stavimo tikvin pire i istisnut češnjak bez oklopa. Dodamo sol, papar, muškatni oraščić i kurkumu po okusu i prelijemo s cca. pola litre vode. Sa štapnim mikserom izmiksamo. Juhu serviramo sa žlicom kiselog vrhnja i kapljicama bučinog ulja.
VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Katra Jezeršek
Komentari (0)