Juha od tikve
SASTOJCI:
* 1 manja Hokkaido tikva
* 4 mrkve
* 1 batat/krumpir
* 1 manji luk
* 3 češnja češnjaka (možete staviti i malo više ako volite okus češnjaka)
* povrtni ili pileći temeljac
* maslinovo ulje
* začini (kajenska paprika, sol, đumbir u prahu, kardamom)
* sjemenke (bučine, suncokretove, sezam)
* bučino ulje
OPIS POSTUPKA: Povrće narezati na komade, češnjak ostaviti u komadu (ne sjeckati), sve staviti na papir za pečenje u posudu za pečenje, dodati maslinovo ulje, začiniti i peći 45 minuta na 200°C. Povrće mora biti mekano kad ga probate vilicom. Pečeno povrće staviti u blender ili koristiti štapni mikser i napraviti juhu. Temeljac dodajte po želji ovisno o tome koliko rijetku juhu želite.
VRIJEME PRIPREME: 60 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Mirna Posavec
Komentari (0)