Juha od šparoga s parmezanom
U sezoni šparoga nema ništa bolje od svježe juhe od šparoga koja ima božanski okus i izvrsno čisti tijelo.
SASTOJCI:
* 500g zelenih šparoga
* 1 češanj češnjaka
* 1/2 luka
* 50g parmezana
* 2 žlice kiselog vrhnja
* 1 žlica maslaca
* 1 žlica maslinovog ulja ili kokosovog ulja
* 1/2 kocke bio povrća od juhe
OPIS POSTUPKA: Luk, češnjak i šparoge (osim vrha) narežite na sitne komade i sve pržite na maslacu 10 minuta. Nakon 10 minuta dodajte 0,5 l kipuće vode u kojoj smo otopili polovicu kocke za juhu. Kuhajte 20 minuta, a zatim dodajte parmezan i kiselo vrhnje. Sve dobro izmiješajte štapnim mikserom. Na žlici maslinovog ili kokosovog ulja popržite vrhove šparoga i njima ukrasite juhu. Na vrh možete naribati i parmezan.
VRIJEME PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Biserka
Super Rezept .Nisam jos nesto ovako spremala;
Svakako zelim probati
Hvala
Lp