Juha od rajčice s macom
SASTOJCI:
* 600 g zrele rajčice
* 1 crvena paprika
* 2 češnja češnjaka
* 1 luk
* sušeni bosiljak + origano
* 1 žlica maslinovog ulja
* 1 žličica eritritola
* 1 limenka pasirane rajčice
* 1 žlica paste od rajčice
* ½ litre vode
* 2-3 žličice mace u prahu
* sol
* papar
* svježi peršin
PRIPREMA: Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva . Izrežite rajčice na četvrtine. Nasjeckajte na sitno papriku i luk te ogulite češnjak i sitno ga nasjeckajte. Nasjeckano povrće na maslinovom ulju u tavi pomiješajte s češnjakom, suhim bosiljkom, origanom i eritritolom. Stavite u pećnicu na 30 minuta. Kad je povrće gotovo, zajedno s pasiranom rajčica i kašom od rajčice stavite u lonac i sve zajedno pomiješajte. Dodajte pola litre vode i kuhajte 15 minuta na laganoj temperaturi. Na kraju juhu začinite maca prahom, a po ukusu dodajte sol i papar. Juha poslužite posutim svježim peršinom. Po želji se može dodati malo veganskog vrhnja ili pospite sjemenke po juhi.
Komentari (0)