Juha od poriluka sa slaninom i suncokretovim sjemenkama
SASTOJCI:
* 3 veća poriluka
* tri šnite slanine
* papar
* himalajska sol
* češnjak
* 2 veća krumpira
* žlica kiselog vrhnja
* žličica suncokretovih sjemenki
* kokosovo ulje
OPIS POSTUPKA: Poriluk narežemo na tanke kolutiće i narežemo slaninu. U posudi na umjerenoj vari rastopimo mast i na njoj popečemo poriluk i slaninu. Malo posolimo i više puta promiješamo.
Kada dobije poriluk nježno zlatno-žutu boju ga zalijemo s litrom vode i kuhamo na umjerenoj vatri cca 5 minuta. Za to vrijeme ogulimo krumpir, narežemo ga na manje komadiće i stavimo u juhu. Kada je krumpir skuhan izmiksamo juhu s blenderom i dodamo kiselo vrhnje i popečene suncokretove sjemenke po vrhu.
VRIJEME PRIRPEME: 30 minut
RECEPT PRIPREMILA: Iva Džudović
Komentari (0)