Juha od mrkve i s dodatkom griza
SASTOJCI:
* 5 velikih mrkvi
* 1 luk
* 4 žlice pirovog griza
* svjež peršin i vlasac
* oguljene konopljine sjemenke
* maslinovo ulje
* himalajska sol
* papar
* mažuran
* curry
OPIS POSTUPKA: Mrkvu očistimo i na sitno naribamo. Luk ogulimo i narežemo kao i peršin i vlasac. U posudi zgrijemo ulje na kojim popečemo narezan luk. Dodamo naribanu mrkvu i na brzinu ju popečemo. Nakon toga dodamo 1L vode. Po želji začinimo s paprom, soli, curryem i ostalim začinima. Kuhamo još toliko vremena da se mrkva skroz smekša (oko 20 min). Juhu smiksamo sa štapnim mikserom tako da dobijemo glatku smjesu. Juhu stavimo nazad na štednjak i dodamo pirov griz i konopljine sjemenke. Kuhamo još oko 5 minuta da se griz skuha.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana K.
Komentari (0)