Juha od bundeve
SASTOJCI za 4 osobe:
* 500 g hokaido bundeve
* 1 luk
* 2 režnja češnjaka
* 1 l jušnog temeljca
* 1 žlica bučinih sjemenki
* 1 žlica zobenih pahuljica
* 1 žličica mljevene paprike
* maslinovo ulje
* sol
* papar
* bučino ulje
OPIS POSTUPKA: Bundevu ogulimo, odstranimo sjemenke i narežemo na manje komadiće. Nasjeckamo luk i popržimo na maslinovom ulju. Dodamo bučine sjemenke i nasjeckan češnjak, te popržimo da češnjak zamiriše. Dodamo bundevu i prelijemo jušnim temeljcem. Kuhamo dok bundeva ne postane mekana, cca. 30 minuta. Kad je bundeva kuhana, dodamo zobene pahuljice, crvenu papriku, te prstohvat soli i papar. Kuhamo još jednu minutu i zatim izmiksamo štapnim mikserom. Juhu poslužimo s bučinim sjemenkama i bučinim uljem.
VRIJEME PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Anja
Komentari (0)