Jesenski čokoladni muffini s kruškom
SASTOJCI:
* 2 jaja
* 3,5 dcl običnog tekućeg jogurta
* 60 g kokosovog ulja
* 3 zrele kruške
* 160 g crne čokolade
* 30 g listića badema za posipanje
* 250 g integralnog pirovog brašna
* 1 prašak za pecivo
* Začini: prstohvat cimeta
OPIS POSTUPKA: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za muffine lagano premažite kokosovim uljem. Kruške očistite, ogulite i narežite na komade. Dodajte prstohvat cimeta i izmiksajte štapnim mikserom. Čokoladu izlomite na komadiće. Odmjerite brašno, prosijte ga u zdjelu i umiješajte prašak za pecivo. U posebnoj zdjeli pomiješajte jaja, jogurt i kokosovo ulje te ih zamijesite u glatko, tekuće tijesto. Kad je pećnica zagrijana, u tekuće tijesto uspite mljevene kruške i brašno s praškom za pecivo. Na kraju umiješajte komadiće čokolade. Smjesu izlijte u kalup za muffine koji je dovoljan za oko 20 muffina. Po muffinima pospite listiće badema. Pecite oko 30 minuta ili dok tijesto ne ostavi tragove kada ga probodete čačkalicom po sredini.
VRIJEME PRIPREME: 45 min + vrijeme pečenja
RECEPT PRIPREMILA: Katarina Štucl
Komentari (0)