Jesenska proteinska kaša
Brza prosojna kaša iz posudice za soufflé, koja može biti izvrstan doručak, užina ili večera. Uz dodatak krušaka, donosi ugodan jesenski prizvuk, a po želji kruške možemo zamijeniti i jabukama. Možemo pripremiti više ovakvih mini kaša odjednom i tako osigurati doručak za nekoliko dana. Ova prosojna kaša u hladnjaku traje i do 3 dana, što je zaista idealan izbor koji štedi vrijeme.
SASTOJCI:
Za kašu:
* 35 g kaše od prosa
* 120 ml rižinog mlijeka
* 10 g eritritola ili kokosovog šećera
* 1/2 kruške
* kokosovo ulje (za premazivanje)
Za premaz:
* 1 žličica kiselog vrhnja (možete ga izostaviti ili zamijeniti zobenim vrhnjem)
* prstohvat cimeta
* 1/2 žličice eritritola
OPIS POSTUPKA: Navedeni sastojci dovoljni su za jednu osobu, odnosno za jednu posudicu za soufflé. Posudicu premažemo kokosovim uljem, zatim dodamo proso, eritritol ili kokosov šećer i prelijemo rižinim mlijekom. Dodamo nasjeckanu krušku, dobro promiješamo i pečemo 45 minuta na 200 °C. Nakon 45 minuta izvadimo prosojnu kašu iz pećnice, premažemo je žličicom kiselog vrhnja te po vrhu posipamo cimetom i eritritolom ili kokosovim šećerom. Vratimo kašu u pećnicu i pečemo još 5 minuta.
VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Lea Svetlin
Komentari (0)