Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Jesenska proteinska kaša
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Jesenska proteinska kaša

Brza prosojna kaša iz posudice za soufflé, koja može biti izvrstan doručak, užina ili večera. Uz dodatak krušaka, donosi ugodan jesenski prizvuk, a po želji kruške možemo zamijeniti i jabukama. Možemo pripremiti više ovakvih mini kaša odjednom i tako osigurati doručak za nekoliko dana. Ova prosojna kaša u hladnjaku traje i do 3 dana, što je zaista idealan izbor koji štedi vrijeme.

SASTOJCI:
Za kašu:
* 35 g kaše od prosa
* 120 ml rižinog mlijeka
* 10 g eritritola ili kokosovog šećera
* 1/2 kruške
* kokosovo ulje (za premazivanje)

Za premaz:
* 1 žličica kiselog vrhnja (možete ga izostaviti ili zamijeniti zobenim vrhnjem)
* prstohvat cimeta
* 1/2 žličice eritritola

OPIS POSTUPKA: Navedeni sastojci dovoljni su za jednu osobu, odnosno za jednu posudicu za soufflé. Posudicu premažemo kokosovim uljem, zatim dodamo proso, eritritol ili kokosov šećer i prelijemo rižinim mlijekom. Dodamo nasjeckanu krušku, dobro promiješamo i pečemo 45 minuta na 200 °C. Nakon 45 minuta izvadimo prosojnu kašu iz pećnice, premažemo je žličicom kiselog vrhnja te po vrhu posipamo cimetom i eritritolom ili kokosovim šećerom. Vratimo kašu u pećnicu i pečemo još 5 minuta.

VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Lea Svetlin

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi