Jednostavni čokoladni browniji
Ovaj jednostavan recept za čokoladni biskvit s bananom ili s jabukovim pireom idealan je za sve ljubitelje zdravih i brzih slastica. Sočan biskvit, preliven čokoladnom kremom i posut orašastim plodovima, savršen je za svaku priliku kad poželite nešto slatko, a ujedno hranjivo. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat božanstven!
SASTOJCI (biskvit):
* 270 g pirea od jabuka ili pasiranih banana (s bananom će biti slađe)
* 50 g Malinca namaz od čokolade i lješnjaka
* 3 jaja
* 30 g kakaa u prahu
* 1 žličica ekstrakta vanilije
* 30 g žlice proteina od čokolade ili vanilije (po želji)
* 3 g praška za pecivo
* 1/4 žličice soli
Čokoladna krema:
* 75 g crne čokolade
* 50 g vrhnja od kokosa
* po želji orasi za posipanje
OPIS POSTUPKA: Pećnicu zagrijte na 190°C, a pleh veličine 20 x 20 cm obložite papirom za pečenje. Pire od jabuke (ili zgnječene banane) dobro izmiješajte s namazom od čokolade i lješnjaka, jajima, ekstraktom vanilije i soli. Dodajte bjelančevine i prosijani kakao prah i prašak za pecivo. Pomiješajte i zatim smjesu izlijte u pripremljeni pleh. Pecite oko 25 minuta odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu biskvita ne izađe van bez mokre mase. Kad se biskvit ohladi, napravite čokoladnu kremu. Tamnu čokoladu otopite na pari, dodajte kokosovo vrhnje i dobro promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu. Time premažite ohlađeni biskvit. Narežite na kocke i pospite orasima. Browniesi su još bolji nakon nekoliko sati.
VRIJEME PRIPREME: 20 min + pečenje
RECEPT PRIPREMILA: Dea Kepic
Komentari (0)