Jednostavan skutin cheesecake bez šećera
SASTOJCI (dno):
* 240 g keksa po izboru (bez šećera, glutena i sl.)
* 90 g maslaca (otopljen, dodati više/manje ovisno o odabranim keksima, nekima treba više maslaca, nekima manje)
Cheesecake:
* 345 g lagane skute
* 120 g mlijeka
* 125 g šećera ili eritritola Malinca (zaslađivač bez kalorija)
* 3 žlice pšeničnog bijelog ili pirovog bijelog brašna Malinca
* 2 jajeta srednje veličine
* 2 žličice arome vanilije
* 2 žlice soka od limuna
Dodaci:
* eritritol u prahu Malinca (zaslađivač bez kalorija)
* ribizli
OPIS POSTUPKA: Zagrijte pećnicu na 165 stupnjeva. Pleh promjera 18 cm obložite papirom za pečenje. Pripremite dno. U sjeckalici ili blenderu sameljite kekse dok ne nastane gruba smjesa poput pijeska. Dodajte otopljeni maslac i promiješajte. U plehu oblikujte dno i rubove. U većoj zdjeli mikserom ili u zdjeli blendera pomiješajte skutu, mlijeko, šećer/zaslađivač, brašno, jaja, vaniliju i limunov sok. Miješajte dok ne nastane jednolična smjesa. Zbog skute bit će prisutne neke grudice. Smjesu izlijte na formiranu podlogu i stavite u pećnicu. Pecite 60-65 minuta. Cheesecake će tada biti pečen po rubovima, ali još uvijek mekan u sredini i masa će se malo tresti kada se blago protrese. Pečeni Cheesecake ostavite u kalupu dok se potpuno ne ohladi, a zatim poslužite sa šećerom u prahu i svježim bobičastim voćem ili dodacima po izboru.
VRIJEME PRIPREME: 1 sat i 10 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Nina S. Zorčič
Komentari (0)