Jagodica kolač
SASTOJCI:
*500 g jagoda
*250 ml mlijeka
*3 jaja
*2 žlice meda
*100 g integralnog brašna
*25 g kokosovog ulja otopljenog i mlakog
*1 aroma vanilije
*prstohvat himalajske soli
*malo kokosovog ulja za premazivanje kalupa
OPIS POSTUPKA: 1. Jagode ako su krupnije presijecite popola, na njih stavite žlicu arome vanilije i ostavite ih da tako odstoje 1 sat. Povremeno ih izmiješajte. 2. Napravite smjesu. Pomiješajte sve mokre sastojke (mlijeko, jaja, otopljeno kokosovo ulje), dodajte med i sol te polako mikserom umiješajte brašno. 3. Jedan dio smjese prelite u premazan kalup, stavite jagode na nju i ostatak smjese prelite na jagode. Tekućina koja ostane od jagoda prelite preko smjese. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C. Pecite na srednjoj rešetki oko 45-50 min ili dok rubovi nisu dobili zlatnu boju, a čačkalica zabodena u sredinu izlazi čista. Pećnicu na 180 °C. Pecite na srednjoj rešetki oko 45-50 min ili dok rubovi nisu dobili zlatnu boju, a čačkalica zabodena u sredinu izlazi čista. 4. Najbolje poslužiti toplo ili mlako.
RECEPT PRIPREMILA: Ana Gostimir
Komentari (0)