VIDEO: Jagode u čokoladi
Kad nastupi sezona jagoda, nikako ne smiješ preskočiti ovaj jednostavan desert. Jagode s čokoladom su svima dobro poznata klasika, ali ovaj je desert primjeren i za one koji izbjegavaju šećer. Naime, za preljev smo upotrijebili tamnu čokoladu bez šećera i zato je svaki griz bez ikakve grižnje savjesti.
SASTOJCI:
* paket svježih jagoda (500 g)
* 80 g rastopljene tamne čokolade sa stevijom
* žličica kokosovog ulja
OPIS POSTUPKA: Na pari ili u mikrovalnoj rastopamo tamnu čokoladu razlomljenu na komadiće. Otopljenoj tamnoj čokoladi dodamo žličicu kokosovog ulja i promiješamo. Jagode dobro operemo, osušimo papirnatim ubrusima i umočimo u rastopljenu čokoladu.
Če želimo, lahko oblite jagode postavimo tudi za 30 minut v hladilnik, da se čokolada lepo strdi
Komentari (0)