Jabučna pita s mirisom božića
SASTOJCI:
* 120 g pirovog bijelog brašna
* 2 žlice eritritola (zaslađivač bez kalorija)
* ½ žličice cimeta
* 1 jaje
* 20 g maslaca
* 1 žličica ruma
Nadjev:
* 300 g oguljenih i narezanih jabuka
* ½ žličice cimeta
* 1 žlica eritritola
* 1 žlica soka od limuna
* 1 žlica pirovog bijelog brašna
OPIS POSTUPKA: U posudu stavimo mokre i suhe sastojke i s rukama ih zgnječimo.
Tijesto potisnemo u okrugli pekač koji smo namastili dimenzije 18 cm (potisnemo ga na dno i 1–1,5 cm po rubovima).
Biskvit pečemo 10 minuta na 180 °C – dok pripremimo nadjev.
Jabuke ogulimo, narežemo na manje kockice i pomiješamo s ostalim sastojcima.
Biskvit uzmemo iz pećnice, stavimo nadjev i pokrijemo s alu folijom i dodatno pečemo još 40–45 minuta.
RECEPT PRIPREMILA: Tjaša Štanta
Komentari (0)