Hrskava piletina s umakom od grčkog jogurta
SASTOJCI (za hrskavu piletinu):
* 200 g pilećih prsa
* 30 g bademovog brašna
* 10 g ribanca
* 1 jaje
Začini:
* himalajska sol
* sušeni peršin ili talijanska mješavina začina
Sastojci za umak:
* 180 g grčkog jogurta
* sok od 1/2 limete
* malo naribane korice limete
* 10-ak listova svježe mente
OPIS POSTUPKA: Piletinu narežite na malo deblje trakice, kao za standardno pohanje. U jednu posudu izmutite jaje, a u drugu posudu pomiješajte bademovo brašno, ribanac i pola čajne žlicice začina. Piletinu posulite i zatim svaki komad umočite prvo u izmućeno jaje, a zatim u smjesu od brašna i sira. Nakon što sve komade umočite u jaje i brašno, poslažite u fritezu i pecite 14 minuta na 180 stupnjeva. Ukoliko nemate fritezu na vrući zrak, piletinu ispecite u pećnici na 180 stupnjeva/14 minuta. Recept za umak od grčkog jogurta: U grčki jogurt dodajte nasjeckanu svježu mentu, sok limete i naribane korice limete. Sve promiješajte i poslužite ohlađeno.
VRIJEME PRIPREME: 25 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Martina Ferišak
Komentari (1)