Hrskava piletina s kikirikijem
SASTOJCI (za dvije osebe):
* 1 komad pilećih prsa
* 2 zelene paprike
* ulje od kikirikija
* sol
* čili prah
* umak od soje
* češnjak u prahu
* 1 žlica maslaca od kikirikija
* šaka prženog kikirikija
Za prilog
* riža
* 2 jaja
* malo maslinovog ulja
* sol
OPIS POSTUPKA: Pileća prsa osušite i sitno narežite, te lagano posolite. Meso popržite na ulju od kikirikija pa mu dodajte nasjeckanu zelenu papriku. Dodajte 2-3 žlice soja umaka, češnjak i čili u prahu. Pecite dok meso malo ne porumeni, a paprika ne omekša. Za to vrijeme skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Na zagrijanu tavu stavite malo maslinovog ulja i ispecite razmućeno jaje. Kad je jaje pečeno, dodajte rižu i pržite par minuta. Netom prije nego što je piletina gotova dodajte maslac od kikirikija, promiješajte da se rasporedi po jelu i pecite još minutu. Jelo poslužite i pospite pečenim kikirikijem.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPRAMILA: Urška Škorjanc
Komentari (0)