Heljdine rolice
SASTOJCI:
TIJESTO:
* 250 g heljdinog brašna
* 250 g pšeničnog punozrnatog brašna
* 250 ml vrele vode
* 80 ml zobenog mlijeka
* 100 g kokosovog ulja
* 1 žumanjak
* kokosov šećer po želji
* 5 žličica rogača u prahu
* prstohvat soli
* 1 suhi kvasac
NADJEV:
* 250 g mljevenih oraha (možemo zamijeniti s bademima)
* 150 g suhih smokvi
* 2 žličice meda ili agavinog sirupa
* 150 ml zobenovog mlijeka
* 2 bjelanjka
* cimet
OPIS POSTUPKA: Heljdino brašno poparimo s vrućom vodom. Ohladimo na sobnu temperaturu. Dodamo sve ostale sastojke za tijesto i gnječimo. Pokrijemo i pustimo da stoji 60 min. Tijesto razvaljamo. Promiješamo sve sastojke za nadjev i s njim premažemo razvaljano tijesto. Zamotamo u roladu/rolice. Roladu narežemo na 5 cm debljine ili pečemo cijelu roladu. Stavimo u kalup (prije toga kalup namažemo s masti i pospemo s brašnom) i pustimo još 30 minuta. Pažljivo stavimo u hladnu pećnicu i 20 minuta pečemo na 180 ˚C. Ako pečemo kao roladu onda pečemo oko 60 minuta.
VRIJEME PRIPREME: 2 h
RECEPT PRIPREMILA: Donatella Pečovnik
Komentari (0)