Healthy pizza
SASTOJCI:
Tijesto za pizzu (2 pizze):
* 1 šalica vode
* 1 žlica šećera
* 1 žlica kokosova ulja
* 1 kocka svježeg kvasca
* 2 šalice crnog brašna
* 1 šalica konopljinog brašna
* 1 žličica himalajske soli
Sastojci za nadjev:
* 1 konzerva tune u vlastitom soku
* 1 luk
* 1 svježa paprika
* 1 konzerva kukuruza
* 1 mozzarella
* 1 žličica origana
* domaći umak od rajčice
Sastojci za domaći umak od rajčice:
* 1 kg rajčice
* 1 luk
* 1 češnjak peršin
* 2 žlice maslinovog ulja
* sol, šećer, papar
OPIS POSTUPKA: Priprema tijesta: U toplu vodu staviti žlicu šećera te izmrviti kvasac i pustiti da se digne. Brašno, sol i ulje pomiješati u posudi te dodati dignuti kvasac i zamijesiti tijesto. Pustiti da se diže. Priprema umaka od rajčice: Luk i češnjak prodinstati na maslinovom ulju. Dodati rajčice prerezane na četvrtine i kuhati dok se ne raspadnu. Dodati šećera da umak ne bude kiseo te soli i papra po želji. Pred kraj kuhanja dodati nasjeckani peršin. Umak izmiksati štapnim mikserom i pustiti da se ohladi. Priprema pizze: Nakon što se tijesto diglo, razvaljati ga i staviti u tepsiju premazanu s malo kokosovog ulja. Tijesto premazati umakom od rajčice i posipati origanom. Nakon toga po tijestu rasporediti tunu, papriku i luk narezane na trakice, par žlica kukuruza i kriške mozzarelle. Na vrh po želji dodati nekoliko chilli papričica. Pizzu peći na 200 stupnjeva otprilike 30min.
ČAS PRIPREME: 2 h
RECEPT PRIPREMILA: Ana Herceh
Komentari (0)