Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Halloween torta od bundeve
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Halloween torta od bundeve

SASTOJCI:
* 350 g očišćene i narezane hokaido bundeve
* 2 žlice maslinovog ulja
* 250 g mascarpone sira
* 70 g sirupa od agave
* 100 g pšeničnog brašna
* 3 jaja
* 3 žlice kokosovog ulja
* 3 žlice rogača u prahu
* pola vrećice (7 g) praška za pecivo
* 2 dl mlijeka
* 2 žlice sirupa od agave
* 20 g tamne čokolade

OPIS POSTUPKA: Bundevu stavite u pleh za pečenje i pomiješajte s maslinovim uljem. Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva dok bundeva potpuno ne omekša (negdje oko 30 minuta). Ostavite da se ohladi pa izmiksajte sa 1 dl vode u glatki pire. Za pripremu biskvita u zdjelu stavite brašno, prašak za pecivo i rogača te promiješajte. U drugu posudu stavite jaja, kokosovo ulje i promiješajte, pa dodajte brašno i promiješajte. Dobije se gušća smjesa koja se uz pomoć žlice izlije u okruglu posudu za pečenje promjera 18 cm. Pecite 20 minuta u pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva da se biskvit ispeče. Zatim izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Biskvit prepolovite po sredini da dobijete 2 kruga (možemo odrezati i dio vrha koji se previše digao.
Pripremite kremu od bundeve tako da pomiješate mascarpone sir, 70 grama sirupa od agave i pire od bundeve. U šalicu stavite mlijeko i 2 žlice sirupa od agave te pomiješajte i polovicom navlažite dno biskvita. Zatim polovicu kreme namazati na biskvit, ali ne sasvim do ruba, pa na vrh staviti drugi dio biskvita i lagano ga pritisnuti na kremu da se malo razvuče i da se biskvit lijepo slegne. Preostalom tekućinom navlažite biskvit. Zatim ga premažite preostalom kremom i izravnajte što je više moguće. Otopite čokoladu i njome na kremi nacrtajte lice Halloween budneve (čokoladu možete staviti u kut kuhinjske vrećice i odrezati vrh). Tortu stavite u hladnjak na par sati i onda poslužite.

VRIJEME PRIPREME: 1 sat, 10 minuta + hlađenje
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Lesinšek - TasTasty

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi