VIDEO: Gratinirani njoki s piletinom
Njoki s piletinom su već sami po sebi super i ukusno jelo. Ako ga želiš malo dodatno obogatiti, sve zajedno zapeči u pećnici – rastopljeni sir će jelu dati završni touch i podići ga na višu razinu.
SASTOJCI za 2 osobe:
* 250 g pilećih prsa
* 400 g njoka (recept za domaće pirove njoke možeš naći ovdje)
* 1 žlica kokosovog ulja Malinca
* 2 mrkve
* 1 luk
* 2 češnja češnjaka
* 1 paprika
* curry Kotanyi
* sol Kotanyi
* 1 dl vode
* 50 g parmezana
PIS POSTUPKA: Narežeš luk, češnjak, mrkvu i papriku. Meso mariniraš u curry-iju. Ulje zgriješ i dodaš luk, nakon minute dodaš još češnjak i meso. Pečeš 3 minute, nakon toga dodaš mrkvu, papriku, prstohvat soli i 1 dcl vode (još bolje jušne osnove). Kuhaš 10 minuta.
Za to vrijeme skuhaš njoke u slanoj vodi. Kuhane njoke dodaš u umak i dobro promiješaš. U kalup staviš umake s njokima i naribaš sir/parmezan. Pečeš 20 minuta na 200 stupnjeva.
TRAJANJE PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja