Gratinirana tjestenina
Ova gratinirana tjestenina s piletinom je dosad oduševila baš sve. Jednostavan, a jako dobar recept.
SASTOJCI za 2 do 3 osebe:
* 200 g širokih rezanaca
* 300 g pilećeg filea
* 400 ml temeljca (možeš ga napraviti od 1/2 bio jušne kocke)
* 200 ml vrhnja za kuhanje
* 30 g svježe naribanog parmezana
* 6 šnita sira ili 100 g naribanog sira (edamec, mozzarella)
* 2 žlice maslinovog ulja
* polovica luka
* 2 češnja češnjaka
* prstohvat soli
* prstohvat papra
OPIS POSTUPKA: Nasjeckamo luk i popržimo na maslinovom ulju. Zatim dodamo narezanu piletinu, koju začinimo soli i paprom. Ne previše, jer je temeljac već dosta slan. Kad meso promijeni boju, dodamo nasjeckan češnjak, te prelijemo temeljcem i vrhnjem za kuhanje. Dodamo široke rezance ili tjesteninu po izboru, te dobro promiješamo. Pričekamo da zavrije, još jednom dobro promiješamo da je tjestenina prekrivena tekućinom, te kuhamo 15 minuta na srednjoj temperaturi. Na kraju umiješamo još nariban parmezan.
U međuvremenu ugrijemo pećnicu na 175 stupnjeva Celzijusa. U nauljenu duboku posudu za pečenje dodamo polovicu tjestenine, posipamo odnosno, obložimo polovicom sira, te zatim postupak još jednom ponovimo. Pečemo u pećnici 10 do 15 minuta dok sir ne dobije lijepu zlatno smeđu boju.
VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Mara Krpan
Savršen recept za lagani i brzi obrokMaja Maričić
Recept vam je odličan. Ja stavim tjesteninu penne ali probat ću napravit s širokim lazanjama. Mora bit odlično kad ima i mesa. Ja do sada nisam radila ovako ali baš ću napravit sve po vašem receptu. Veliki pozdrav od Maje iz Korčule.Mirjana Markov
Super