Gospođa oraščić
SASTOJCI:
Osnova:
* 85 g prženih lješnjaka
* 40 g kokosovog brašna (naribani kokos)
* 50 g zobenih pahuljica
* 50 g kokosovog ulja
* 40 g maslaca od indijskih oraščića Malinca
* 2 žlice javorovog sirupa
Krema:
* 1 avokado (približno 130 g)
* 120 g indijskih oraščića
* 200 g konzerviranog kokosovog mlijeka
* 70 g kakaa u prahu (Happy Cacao mix)
* 50 g kokosovog ulja
* 40 g maslaca od indijskih oraščića Malinca
* 2 žlice javorovog sirupa
Posip:
* Liofilizirane maline
* komadići neslanih pistacija
* komadi tamne čokolade s malinama
OPIS POSTUPKA:
1. Podloga: Osnovne sastojke protresemo u sjeckalicu i miješamo dok se ne stvori jednolična smjesa. Kalup za torte (18 cm) obložimo papirom za pečenje i pomoću spreja podmažemo kalup za pečenje. Smjesu za podlogu istresemo u posudu za pečenje i ravnomjerno je rasporedimo - prstima dobro pritisnemo masu na dno posude za pečenje. Sve stavimo u hladnjak i krećemo s pripremom kreme.
2. Krema: Kokosovo mlijeko iz konzerve stavimo preko noći u hladnjak (koristimo samo masnoću koja se nakupila na vrhu limenke, a tekućinu upotrijebimo za neko drugo ukusno jelo). Indijske oraščiće ostavimo namočimo u vodi preko noći, a zatim ih ocijedimo. Sastojke za kremu sameljemo u sjeckalici do jednolike smjese i ravnomjerno rasporedimo po podlozi.
3. Posip: Tortu posipamo komadićima liofiliziranih malina, pistacija i tamne čokolade s malinama i stavimo u hladnjak na najmanje 2 sata (najbolje će biti ako je tamo ostavimo preko noći).
Komentari (0)