Fritata s tikvicama
Toliko je dobra da bih je mogla jesti svaki dan. Pogodna je za doručak, ručak ili večeru, narezana na manje komade, kao i za piknike i vrtne zabave.
SASTOJCI (za dvije osobe):
* 300 g tikvica
* 5 jaja
* 150 g krem sira
* 100 g luka
* 10 g parmezana
* 10 g kokosovog ulja
OPIS POSTUPKA: Tikvice oguliti, naribati, posoliti i ostaviti da odstoje 10 minuta. Nakon 10 minuta tikvice što više ocijediti. Nasjeckati luk i popržiti ga na kokosovom ulju. Zatim dodati ocijeđene tikvice i pirjati 5 minuta. Umutiti jaja, dodati krem sir, malo soli i sve dobro sjediniti. Tikvice staviti u pleh za pečenje (na papir za pečenje), preliti smjesom od jaja i sira i izmiješati. Po vrhu posipati naribani parmezan i peći u pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva.
VRIJEME PRIPREME: 15 minuta priprema + 20 minuta pečenja
RECEPT PRIPREMILA: Martina Ferišak
Komentari (0)