Fit zebrasti kolač
SASTOJCI:
* 230 g pirovog brašna
* 1 prašak za pecivo
* 3 jaja
* 250 g eritritola
* 3 žličice arome vanilije
* 150 ml + 50 ml bademovog mlijeka bez dodanog šećera
* 100ml kokosovog ulja
* 25 g kakaa
OPIS POSTUPKA: 1. Prosijemo pirovo brašno i prašak za pecivo u velikoj posudi.
2. U posebnoj zdjeli električnom miješalicom umutimo jaja i eritritol. Preporučujem miksanje barem 3min. Dodamo aromu vanilije, 150 ml mlijeka i ulje. Dobro izmiješamo sastojke. Tijekom miješanja postepeno dodajemo brašno s praškom za pecivo da se dobije glatka smjesa.
3. U posebnoj maloj zdjeli pomiješamo 50 ml mlijeka s 25 g kakaa u prahu. Smjesi dodamo manje od pola svijetle smjese i dobro promiješamo.
4. Imamo dvije mase; svijetlu i tamnu. Počnemo točiti.
5. Okrugli kalup za pečenje promjera 25 cm na rubovima premažemo uljem. Na dno stavimo papir za pečenje. Zatim na sredini kalupa pomoću žlice oblikujemo krugove - prvo 2 žlice svijetlog, a zatim 2 žlice tamnog sloja (nešto manje). Nastavimmo u istom slijedu dok se ne potroši svo tijesto. Zatim čačkalicom napravimo 8 ravnih crta u krugu - od vanjskog ruba prema unutra.
6. Zagrijemo pećnicu na 160 ° C i pečemo biskvit 30 minuta. Zadnjih 10 minuta prebacimo na 180 ° C.
7. Da li je tijesto pečeno, možemo provjeriti tako da piknemo čačkalicu u tijesto, koja mora ostati suha.
VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Lana Matjašič Filipič
Komentari (0)