Fit carski drobljenac
Zdrava verzija jedne od najpoznatijih slastica u kojoj možete uživati bez grižnje savjesti.
SASTOJCI:
* 60 g pirovog brašna
* 1 jaje
* 20 g eritritola
* 50 ml mlijeka
* 15 g maslaca
OPIS POSTUPKA: Bjelanjak i žumanjak odvojite u dvije posude. Žumanjak i eritritol pjenasto umutite. Zatim dodajte mlijeko, lagano miksajte i dodavajte po malo brašna. Bjelanjak umutite u čvrsti snijeg i prebacite u smjesu sa žutanjkom. Lagano špatulom izmiješajte. Tavu zagrijte na laganu vatru i dodajte maslac. Kada se maslac otopi ulijte smjesu i pecite na laganoj vatri 2-3 minute dok se donja strana ne zapeče. Okrenite na drugu stranu i pecite još minutu, a zatim palačinku vilicom istrgajte na komadiće. Još malo miješajući propecite da ne bi koji komadić ostao nepečen.
VRIJEME PRIPREME: 10 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Martina Ferišak
Komentari (0)