Fina piletina
SASTOJCI:
* 200 g bulgura
* 1 veći crveni luk
* 200 g gotovi humus
* 5 velikih žlica maslinova ulja
* 3-4 velike paprike
* 2 žlice graha iz konzerve
* žlice sosa rajčice
* himalajska sol
* biber
* peršin
* kurkuma
* pileći file
OPIS POSTUPKA: Prvo zagrijte ulje u dubljoj tavi, pa dodajte sitno isjeckani luk, zatim dodajte papriku, također sitno isjeckanu (ja sam je izribala) , zalijte sa sosom rajčice i miješajte na laganoj vatri nekih 10min. Zatim dodajte bulgur, začinite po želji, ja sam koristila himalajsku sol, biber i peršin, zalijte sa kipućom vodom cca 350ml kipuće vode i kuhajte dok se bulgur ne skuha, kad je skuhan i kad vam sva voda ukuha, promiješajte sve sa 200g humusa i grahom iz konzerve i to je to.
A u drugoj tavi na male kockice sam isjekla piletinu začinila sa Himalajskom soli, biberom, peršinom, kurkumon i pekla na tavi do zlatne boje, te sve zajedno poslužila.
VRIJEME PRIPREME: 40 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Ana Šimić
Komentari (0)