Ferero kuglice
SASTOJCI:
* 150 g lješnjaka
* 2 žlice 100% kakaa u prahu
* 1 žličica esencije (aroma) vanilije
* prstohvat himalajske soli
* 3-4 žlice meda
* 1 žlica kokosovog ulja/masti
* narezani lješnjaci i 10 cijelih lješnjaka za sredinu kuglica
OPIS POSTUPKA: Lješnjake popečemo u pećnici i ogulimo ih. Izmeljemo ih u multipraktiku (na fino), dodamo kakao, vaniliju i sol, promiješamo, dodamo još med i kokosovu mast/ulje i miksamo toliko dugo da se sastojci povežu. Iz mase napravimo kuglice, svakoj u sredinu dodamo cijeli lješnjak i povaljamo u na sitno narezanim lješnjacima. Kuglice stavimo u hladnjak na bar pola sata da se stvrdnu.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Mojca Perdih