Egzotična quinoa i pureći ražnjići
SASTOJCI:
Egzotična quinoa:
* 5 žlica quinoe
* 5 žlica edamame mahuna
* sok 1 limete
* sol
* papar
* mješavina začina za kuskus
* kokosovo ulje
Pureći ražnjići:
* 500 g mljevene puretine
* 1 jaje
* 3 žlice krušnih mrvica
* sol, papar, origano, peršin, vlasac, crvena paprika
* povrće po želji (tikvica, cherry rajčice, paprika, šampinjoni...)
OPIS POSTUPKA: Egzotična quinoa: Zasebno skuhati quinou i edamame mahune. Na malo kokosovog ulja popeći edamame mahune, dodati quinou, umiješati sok 1 limete i dodati začine (mješavna začina za kuskus, sol, papar).
Pureći ražnjići: Sve sastojke za meso osim povrća dobro umiješati. Rukom oblikovati manje okruglice i slagati ih na štapić zajedno s povrćem. Staviti na pek papir, preliti s malo maslinovog ulja, začiniti i peći na 200° 30 minuta.
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Andrea Brnjic
Komentari (0)