Dvobojne proteinske palačinke s voćem
SASTOJCI za 3 porcije:
Tamne palačinke cca 10 mini palačinki:
* 1 proteinski čokoladni puding (180 g)
* 1 jaje
* 40 g mljevenih zobenih pahuljica
Svijetle palačinke cca 10 mini palačinki (možeš ih raditi po istom receptu kao gore, ali s proteinskim pudingom od vanilije, a ja sam ih radila po svom omiljenom receptu):
* 2 jaja
* 60 g grčkog jogurta
* 150 g skute (preporučujem pasiranu)
* 40 g pirovog brašna
Drugi sastojci:
* 1 banana
* 150 g svježih jagoda
* namaz od čokolade i lješnjaka
* čokoladni preljev
OPIS POSTUPKA:
Tamne palačinke: Sve sastojke dobro izmiješati.
Svijetle palačinke: Pjenasto izmiksati dva jaja, a zatim dodati sve sastojke i dobro promiješati.
Pečenje palačinki: Zagrijati tavu i malo je namazati kokosovim uljem. Žlicom ili grabačom ulijevati smjesu u otvore na tavi za mini palačinke. Nakon par minuta okrenuti palačinke da se ispeku i s druge strane.
Priprema: Na tanjur staviti tamnu palačinku, tanko je namazati namazom od čokolade i lješnjaka i dodati nekoliko komadića jagoda. Potom na to staviti svijetlu palačinku i tanko ju premazati namazom od čokolade i lješnjaka te dodati par komadića banane. Ponoviti još 2 puta. Tanjur ukrasiti jagodama i preliti preljevom od čokolade.
VRIJEME PRIPREME: 15 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja