Dvobojne palačinke od kokosa
SASTOJCI (za otprilike 15 - 18 palačinki):
* 50 g kokosovog brašna
* 50 g zobenih pahuljica
* 100 g pirinog brašna
* 2 jaja
* 3,5 - 4 dcl kefira / jogurta
* 1/2 paketića vinskog kamena
* prstohvat soli
* 3 žlice Pink latte Mix
* kokosovo ulje
Za posipanje:
* 2 žlice maslaca od kikirikija
* 2 žlice mlijeka (kravlje ili povrće)
* suho tropsko voće (kokos, papaja, ananas, ...)
OPIS POSTUPKA: U zdjeli pomiješajte kokosovo, zobeno i rižino brašno i vinski kamen. U drugu posudu pjenjačom izmiješajte jaja, kefir ili jogurt i sol. Tijekom miješanja postupno dodajte mješavinu brašna da se sastojci sjedine i dobiju malo gušću masu nego kod običnih palačinki. Izlijte polovicu smjese u novu posudu i dodajte Pink latte mix. Tako smo dobili dvije smjese, običnu i smjesu ružičaste booje. Ostavite masu da se odmori najmanje 20 minuta prije pečenja. Palačinke pecite na kokosovom ulju; u jednu tavu idu 3 manje palačinke. Palačinke posložite jednu na drugu (bilo koja količina), jednu običnu i jednu ružičastu. Poslužite s preljevom od kikirikija i tropskim suhim voćem.
Preljev - Pomiješajte maslac od kikirikija s mlijekom i lagano ga zagrijte.
VRIJEME PRIPREME: 60 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Urška Kostanjevec
Komentari (0)