Drobljenac od jabuka s daškom jeseni
SASTOJCI:
Donji sloj:
* Žličica kokosovog ulja
* 4 jabuke
* Šaka brusnica
* 2 žlice kokosovog šećera
* 1/3 žličice cejlonskog cimeta
* 1/3 žličice naribane limunove korice
Gornji sloj:
* 140 g heljdinih pahuljica
* 40 g raženog brašna
* 50 g bijelog brašna
* 30 g kokosovog šećera
* 20 g mljevenih badema / bademovog brašna
* 90 g kokosovog ulja
* Bademi u listićima
OPIS POSTUPKA: Žličicu kokosovog ulja stavimo na tavu i dodamo na tanko narezane i oguljene jabuke. Dodamo brusnice, kokosov šećer, cejlonski cimet i naribanu limunovu koricu. Dinstamo približno 15 min (toliko da jabuke omekšaju), a u međuvremenu pripremimo drobljenac.
Najprije pomiješamo suhe sastojke - heljdine pahuljice, raženo i bijelo brašno, kokosov šećer i bademovo brašno. Rastopimo kokosovo ulje da postane tekuće i umiješamo u suhe sastojke. Dobro promiješamo kako bi dobili takozvani drobljenac.
U namašćen pleh za pečenje prvo stavimo prodinstane jabuke i po njima posipamo željenu količinu bademovog brašna. Na vrh stavimo drobljenac i posipamo bademima u listićima.
Pečemo 25 minuta na 170 °C (parna pećnica).
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Mateja
Komentari (0)