Doručak s kakijem i heljdinim pahuljicama
Heljdine pahuljice su vrlo mekane, ukusne i bez glutena pa su pogodne i za djecu i za odrasle te odlična alternativa za one koji imaju alergije ili netolerancije na gluten.
Kaki je bogat vitaminima i mineralima. Sadrži npr. vitamini C, B i A te antioksidanse i zato je izvrstan za imunološki sustav, pa čak i za zdravlje očiju.
Za doručak su odličan izbor heljdine pahuljice s kakijem koje možeš jesti tople ili držati u hladnjaku do dva dana.
SASTOJCI (za 1 osobu):
* 2 dl mlijeka (kravlje, kokosovo, bademovo, rižino...)
* prstohvat cimeta
* 5 žlica odnosno 50 g heljdinih pahuljica
* 1 žlica chia sjemenki
* 1 žličica meda po želji
* 1 kaki (možeš dodati malo vode ako kaki nije mekan)
OPIS POSTUPKA: Zagrij mlijeko i umiješaj cimet, heljdine pahuljice, chia sjemenke i po želji med. Kuhaj dvije minute, a zatim ulij u čašu ili zdjelu. Kaki izmiksaj u blenderu. Smjesu prelij preko kuhanih pahuljica i jelo je gotovo.
RECEPT PRIPRMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)