Domaći prijatelj
Malo sam modernizirala klasičan recept za domaćeg prijatelja – umjesto oraha sam upotrijebila indijske oraščiće, a umjesto grožđica sam iskoristila brusnice. Konačan rezultat je bio odličan. Usprkos tome, domaći prijatelj je kolač, koji može izdržati i duže od 14 dana, ali kod nas ga obično ponestane već isti dan.
SASTOJCI:
* 100 g kokosovog šećera
* 2 jaja
* 200 g brašna (npr. pirovo bijelo brašno)
* 2 žličice praška za pecivo
* malo 100% vanilije
* malo limunove korice
* 100 g nasjeckanih indijskih oraščića
* 30 g nasjeckanih badema
* 50 g brusnica
* 30 g nasjeckane tamne čokolade ili čokolade u kapljicama
* 1 čajna žličica cimeta
OPIS POSTUPKA: Pomiješamo jaja, šećer i vaniliju, te dobro izmiksamo električnim mikserom. Dodamo brašno s praškom za pecivo, limunovom koricom, indijskim oraščićima, bademima, brusnicama i čokoladom. Dobro promiješamo. Na pek papiru rasporedimo tijesto u dva duguljasta kupa. Pečemo na 170 stupnjeva celzijusa približno 25 minuta. Narežemo kolač dok je još topao i pričekamo da se ohladi (ako uspijemo :)).
VRIJEME PRIPREME: 20 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)