Domaći LCHF kruh od bademovog brašna
Odličan i zasitan kruh bez glutena kojeg možeš držati u hladnjaku i do 5 dana. Isprobaj jednostavan recept koji je primjeren i za LCHF prehranu. Zašto? Oni koji su na LCHF dijeti izbjegavaju ugljikohidrate i zato mogu konzumirati samo kruh koji ne sadrži obično brašno.
SASTOJCI:
Za odmjeranje sastojaka potrebna nam je čaša od 2 dl.
* 1 čaša brašna od badema (ili vrlo sitno mljevenih badema)
* 1/2 čaše sezamovih sjemenki
* 1/2 čaše lanenih sjemenki
* 1 žličica himalajske soli
* 2 žlice psiliuma tj. indijskog trputca (može biti fino ili grubo mljeven)
* 1 vrećica vinskog kamena (ili praška za pecivo) cca. 7g
* 3 jaja
* 3 žlice istopljenog maslaca ili kokosovog ulja
* 0,5 dcl vode
OPIS POSTUPKA: U posudi pomiješamo brašno od badema, mljeveni sezam, lanene sjemenke, sol, vinski kamen i psilium. Zatim dodamo jaja i istopljeni maslac. Dobro promiješamo i na kraju dodamo još i vodu. U duguljasti pekač za kruh stavimo papir za pečenje, a zatim sa žlicom istresemo ljepljivo tijesto iz posude u pekač. Pečemo 20 minuta na 180 stupnjeva.
VRIJEME PRIPREME: 10 min +25 min peka
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)