Domaći humus s curryjem
SASTOJCI:
* 1 češanj češnjaka
* 1 žličica kokosovog ulja
* 1 žličica soka od limuna
* curry
* 2 žličice mješavine sjemenki
* slanutak iz konzerve
* prstohvat soli
OPIS POSTUPKA: Režanj češnjaka nasjeckati i pržiti dvije minute. Ja sam koristila air fryer, ali možete i u pećnici ili pržiti na tavi. Slanutak ocijedite iz konzerve. Tekućinu možete sačuvati ili dodati običnu vodu kasnije (ja sam koristila vodu, jer sam bacila tekućinu iz konzerve). Zatim u slanutak dodajte limun, otopljeno kokosovo ulje, curry (po želji možete dodati i prstohvat soli) i na kraju pečeni češnjak. Sve dobro izmiješajte u višenamjenskom mikseru, a prema ukusu dodajte vodu. Na kraju dodajte mix sjemenki i miksajte do željene teksture. Domaći humus je spreman. Odlično ide uz svježu mrkvu, a najbolje od svega je što će u hladnjaku stajati još nekoliko dana.
VRIJEME PRIPREME: 5 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Ana Gaber
Komentari (0)