Domaće tortilje na meksički
Postoji mnogo recepata za izradu tortilja. Odlučila sam upotrijebiti mješavinu integralnog i bijelog brašna.
SASTOJCI:
za tortilje:
* 250 g integralnog brašna
* 100 g bijelog pšeničnog brašna
* 45 g kokosovog maslaca
* 1 žličica himalajske soli
* 10 g kvasca
* 2,5 dcl vruće vode
za punjenje:
* 500 g mljevenog mesa
* Kokosovo ulje
* Bosiljak
* Papar (prah)
* Čile
* Luk
* Mrkva
* Paprika (crvena, žuta, zelena)
* Grašak
* Kukuruz
* Grah
* Pire od rajčice
OPIS POSTUPKA (tortilje):
1. U velikoj zdjeli prosijemo brašno, dodamo kvasac, kokosovo ulje, sol i ulijemo toplu vodu.
2. Zamijesimo tijesto rukama, ako je potrebno možemo dodati još vode kako bi se dobila ne previše ljepljiva ali ni presuha masa za tortilje.
3. Kad je masa spremna, pustimo da se tijesto diže najmanje sat vremena.
4. Kad se tijesto digne, od tijesta napravimo 10-12 malih kuglica i razvaljamo ih u krugove - tortilje.
5. Pripremljene tortilje pečemo na vrućoj tavi za palačinke (NE dodajemo ulje u tavu). Tortilju pečemo sa svake strane oko 1 minutu.
6. Pečene tortilje stavimo na tanjur koji mora biti pokriven poklopcem ili salvetom kako bi tortilje bile mekane.
OPIS POSTUPKA (nadjev):
1. Luk popržimo na kokosovom ulju.
2. Meso začinimo solju, paprom, čilijem i bosiljkom.
3. Prženom luku dodajmo mljeveno meso i popržimo ga.
4. Za to vrijeme, dok se meso peče, operemo i narežemo povrće.
5. Kad je meso poprženo, dodamo povrće u tavu i pržimo 10-15 minuta.
6. Sve zajedno prelijemo pireom od rajčice.
7. Probamo meksički nadjev i po potrebi začinimo.
8. Pripremljeni nadjev stavimo u tortilju i zamotamo.
VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana
Komentari (0)