Domaće granola pločice s bademima i čokoladom
SASTOJCI:
* 125 g bademovog maslaca
* 80 ml javorovog sirupa
* 1/4 žličice vanilije u prahu
* 1/4 žličice začina za medenjake
* 1/4 žličice soli
* 135 g zobenih pahuljica
* 50 g čokoladnih kapljica
* 2 žlice narezanih badema
OPIS POSTUPKA: Kalup za kruh (25x15 cm) obložite papirom za pečenje. * Ako želite koristiti četvrtasti kalup (20x20 cm) poduplajte sastojke. U veću zdjelu dodajte bademov maslac, javorov sirup, vaniliju u prahu, začine za medenjake i sol. Dobro promiješajte. Dodajte zobene pahuljice, čokoladne kapljice i narezane bademe. Dobro promiješajte. Masu stavite u kalup i pritisnite prema dnu. Stavite u hladnjak preko noći. Granola pločice prije posluživanja narežite na pravokutnike ili kvadrate. Čuvajte u hladnjaku do tjedan dana.
VRIJEME PRIPREME: 20 min
RECEPT PRIPREMIO: Gašper Plankar
Komentari (0)