Domaće bounty čokoladice
Izvrsna slastica koja podsjeća na čuveni Bounty. Možemo pripremiti zdravu verziju, potpuno bez šećera. Pogodno za sve koji ne konzumiraju mlijeko i gluten.
SASTOJCI:
* 270 g riže (za rižu na mlijeku koristila sam tip arborio)
* 8 dl napitka od kokosa
* 2 žlice šećera (koristila sam eritritol)
* pola žličice soli
* 2 žlice kokosovog ulja
* prstohvat vanilije ili paste od vanilije
* 150 g ribanog kokosa
Preljev:
* 160 g tamne čokolade (koristila sam čokoladu sa stevijom, bez šećera)
* 1 žlica kokosovog ulja
* Malo naribanog kokosa za ukras
OPIS POSTUPKA: Skuhamo napitak od kokosa i u njega ulijemo rižu. Dodamo sol i šećer te kuhamo na laganoj vatri cca. 40 minuta. U međuvremenu nekoliko puta promiješamo.
Kad je riža kuhana, dodamo kokosovo ulje, vaniliju i ribani kokos. Sve dobro promiješamo.
Rasporedimo masu u posudu za pečenje (približno 20 x 30 cm) i zagladimo je. Stavimo u hladnjak ili zamrzivač na nekoliko sati da se stvrdne.
Čokoladu i kokosov maslac otopimo na pari. Izrežemo komade bilo koje veličine i umočimo ih u čokoladu. Mogu se ukrasiti s malo ribanog kokosa ili kokos čipsa.
Stavljamo ih na papir za pečenje i zatim na neko vrijeme u hladnjak da se čokolada stvrdne. Desert držimo u hladnjaku, jer je bolji ako je dobro ohlađen.
VRIJEME PRIPREME: cca. 60 minuta + hlađenje
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)