Dalmatinski rižoto s lignjama
SASTOJCI (za 3-4 osobe):
* 500 g očišćenih i narezanih lignji
* 180 g riže za rižoto
* maslinovo ulje
* 1 veliki luk
* češanj češnjaka
* 3 žlice koncentrata rajčice
* 1 žličica soli
* 1 dl bijelog vina
* 4 dl jušnog temeljca
* vlasac i peršin
OPIS POSTUPKA:
1. Lignje prvo očistite i dobro operite te ih narežite na kolutove.
2. Na maslinovom ulju brzo popržite nasjeckani i posoljeni luk. Dodajte nasjeckani češnjak i koncentrat od rajčice. Promiješajte i ostavite da se dinsta oko minutu.
3. Dodajte dobro ocijeđene lignje i kuhajte 10 minuta.
4. Podlijte vinom i pustite da kuha još 5 - 10 minuta.
5. Lignje već lijepo mirišu i sada je na redu riža koju stavite u tavu, brzo popržite i zalijete jušnim temeljcem.
6. Kuhajte dok riža više ne bude tvrda i po potrebi dolijte vode.
7. Na kraju dodajte nasjeckani peršin i vlasac, promiješajte i poslužite.
VRIJEME PRIPREME: 60 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Mateja
Mariana
To bi moglo bit dobro.Idem napraviti.