Dalmatinska čičvarda s lećom
SASTOJCI:
* 200 g slanutka iz konzerve
* 200 g leće
* 1 mrkva
* 3 krumpira
* 1 glavica luka
* par češnja češnjaka
* 2 kobasice
* malo špeka/pancete
* maslinovo ulje
* začini po želji
* 200 ml pasirane rajčice
OPIS POSTUPKA: U veću posudu stavite kuhati slanutak i kuhajte ga oko dva sata. Otprilike pola sata prije nego što je slanutak gotov, u istu posudu možete staviti kuhati leću, krumpir i mrkvu ili možete sve skuhati u zasebnim posudama.
Za vrijeme kuhanja povrća na malo maslinovog ulja popecite kobasicu narezanu na kolutiće i špek narezan na trakice. Na to dodajte sitno sjeckani luk i češnjak i sve još kratko popržite. Nakon što luk poprimi zlatnu boju, podlijte s vodom i još kratko propirjajte.
Sad pomiješajte kuhano povrće (nemojte baciti vodu u kojoj se kuhalo) s kobasicama i špekom, dodajte pasiranu rajčicu i začine i pustite da sve kratko provrije. Dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 120 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Karolina Ocvirek