40% popusta na sve za lijepu kosu

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Dalmatinska čičvarda s lećom

Dalmatinska čičvarda s lećom

SASTOJCI:
* 200 g slanutka iz konzerve
* 200 g leće
* 1 mrkva
* 3 krumpira
* 1 glavica luka
* par češnja češnjaka
* 2 kobasice
* malo špeka/pancete
* maslinovo ulje
* začini po želji
* 200 ml pasirane rajčice

OPIS POSTUPKA: U veću posudu stavite kuhati slanutak i kuhajte ga oko dva sata. Otprilike pola sata prije nego što je slanutak gotov, u istu posudu možete staviti kuhati leću, krumpir i mrkvu ili možete sve skuhati u zasebnim posudama.
Za vrijeme kuhanja povrća na malo maslinovog ulja popecite kobasicu narezanu na kolutiće i špek narezan na trakice. Na to dodajte sitno sjeckani luk i češnjak i sve još kratko popržite. Nakon što luk poprimi zlatnu boju, podlijte s vodom i još kratko propirjajte. 
Sad pomiješajte kuhano povrće (nemojte baciti vodu u kojoj se kuhalo) s kobasicama i špekom, dodajte pasiranu rajčicu i začine i pustite da sve kratko provrije. Dobar tek!



VRIJEME PRIPREME: 120 minuta 
RECEPT PRIPREMILA: Karolina Ocvirek

Želiš poslati svoj recept?
Top hitovi