"Cookie dough" sladoled (Proteinski sladoled bez proteina u prahu)
SASTOJCI:
* 130 g ocijeđenog slanutka
* 175 ml (biljnog) mlijeka
* 60 g datulja
* 60 g maslaca od kikirikija (ili drugog maslaca od orašastih plodova po izboru)
* šaka komadića tamne čokolade
OPIS POSTUPKA:
1. Slanutak dobro isperite i ocijedite. Ako nemate jak blender, datulje potopite u kipuću vodu 10 minuta.
2. Pomiješajte sve sastojke osim komadića čokolade dok smjesa ne postane glatka.
3. Umiješajte komadiće čokolade i stavite u hladnjak na nekoliko sati (ili preko noći). Prije posluživanja ostavite sladoled na sobnoj temperaturi da se malo otopi.
VRIJEME PRIPREME: 5 minuta (i preko noći)
RECEPT PRIPREMILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentari (0)