Čokoladno lješnjakov puding
Ovo je baš poseban čokoladni puding s lješnjacima koji smo ispekli u pećnici. Puding sadrži jako malo ugljikohidrata.
SASTOJCI:
* 50g bijelog kamutovog brašna
* 60g sitno mljevenih lješnjaka ili lješnjakovog brašna
* 80g eritritola (zaslađivača bez kalorija)
* 1 žličica praška za pecivo
* prstohvat himalajske soli
* 2 žlice 100% kakaa
* 1 dl mlijeka
* 50g maslaca
* 1 dcl mlačne vode
* 2 žlice lješnjakovog namaza (ja sem upotrebila Cavalier)
* 2 dcl slatkog vrhnja
OPIS POSTUPKA: U posudi promiješamo brašno, lješnjake, eritritol, prašak za pecivo, himalajsku sol i kakao. Mlijeko zgrijemo i u njemu istopimo maslac, nakon toga mješavinu prelijemo preko suhih sastojaka. Dobro promiješamo i ulijemo u model koji smo prije toga namazali s maslacem ili kokosovim uljem. Preko mase ulijemo 1 dcl mlačne vode i pečemo na 175 stupnjeva 40 minuta. Kada je puding pečen pustimo da se ohladi i premažemo ga s kremom. Kremu napravimo tako da napravimo šlag iz slatkog vrhnja i dodamo 2 žlice lješnjakovog namaza.
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja