Čokoladni souffle i frozen yogurt od malina
Ovo je vjerojatno moja najdraža slastica, koja se jako brzo pripremi. Najveća »umjetnost« je u pečenju souffleja, da sredina ostane tekuća, a kora okolo kompaktna, kako bi mogli souffle izvaditi iz kalupa.
SASTOJCI:
Čokoladni souffle:
* 100 g tamne čokolade (ja sam koristila Cavalier čokoladu u kapljicama)
* 80 g maslaca
* 30 g kokosovog šećera
* 3 jaja
* 30 g bijelog pirovog brašna
* maslac za kalupe
Frozen yogurt od maline:
* 200 g zamrznutih malina
* 200 ml jogurta
* 2 žlice eritritola / kokosovog šećera (možete i izostaviti, ako više volite kisekast okus)
OPIS POSTUPKA:
Čokoladni souffle: Čokolodu i maslac otopimo na vodenoj pari i ostavi da se malo ohladi. U međuvremenu jaja promiješamo sa šećerom, kako bi dobili kremastu strukturu. Miješamo električnim mikserom barem 5 minuta. Dodamo brašno, te nabrzinu promiješamo lopaticom. Dodamo još otopljenu čokoladu i sve dobro promiješamo lopaticom. Kalupe za souffle namažemo s maslacem i napunimo ih do 3/4. Pečemo u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva približno 10-12 minut. Vrijeme pečenja je vrlo važno, kako bi sredina ostala zaista tekuća. No, vrijeme pečenja ovisi o kalupima, pećnici, ...
Frozen yogurt od malina: Dok se souffle peče, pripremiti ćemo još i sladoled. Sve sastojke stavimo u električni mikser (blender ili posudu od štapnog miksera) i na visokim obrtajima dobro smiksamo.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)