Čokoladni sufle
SASTOJCI za 3 soufflea:
* 2 jaja
* 150 g namaza od čokolade i lješnjaka
Dodatno:
* kokosovo ulje
* kakao Criollo
OPIS POSTUPKA:
Odvojimo žumanjak i bjelanjak. Umutimo snijeg od bjelanjaka. U drugoj posudi pomiješamo žumanjak i namaz od čokolade i lješnjaka. Zatim mikserom (na najnižoj brzini) umiješamo pola snijega u posudu. Drugu polovicu polako ručno umiješamo.
Kokosovim uljem premažemo posudice i posipamo ih kakaom kako se souffle ne bi zalijepio za njih. Ulijemo masu u posudice (ne sasvim do vrha). Stavimo u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pečemo 11 minuta. Nakon što je souffle pečen, iz posudica ga stavimo na tanjur.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILI: Malinca Nastja i Filip
Komentari (0)