Čokoladni puding iz heljdine kaše i oraščića
SASTOJCI:
* 100 grama heljdine kaše
* 2 veće zrele banane
* 3 male žličice zdravog namaza od lješnjaka
* 3 žlice kakaa
* 2 žlice bademovog brašna
* 3 žlice cijelih oraha ili dvije žlice mljevenih
* 3-4 žlice agavinog sirupa
* 1/4 male žličice cimeta
* 1 mahuna vanilije
* grubo narezani orasi ili bademi za ukras
OPIS POSTUPKA:
1. Heljdu operemo i namočimo u hladnu vodu preko noći.
2. Sljedeći dan ju ponovo dobro operemo i stavimo u mikser. Dodamo bademovo brašno, orahe, agavin sirup i banane i izmiksamo.
3. Tada dodamo kakao, namaz od lješnjaka, sjemenke vanilijeve mahune i cimet. Miksamo da dobijemo smjesu i po želji dodamo još šećer.
4. Serviramo s narezanim oraščićima ili suhim voćem.
VRIJEME PRIPREME: 5 minut
RECEPT PRIPREMILA: Ana Žontar
Komentari (0)