VIDEO: Čokoladni muffini s maslinovim uljem i narančom
SASTOJCI:
* 240 g pšeničnog brašna (ili univerzalnog bezglutenskog brašna)
* 140 g smeđeg šećera
* 300 g napitka od soje
* 30 g mljevenih sjemenki zlatnog lana
* Narančina kora ili narančin šećer
* 120 g maslinovog ulja
* 50 g criollo kakaa
* 100 g pirea od jabuka
* 1 vrećica praška za pecivo
* Bourbon vanilija ili burbon vanilin šećer
* Čokoladne kapljice (po želji)
*Marmelada od naranče za punjenje (po želji)
* Čokoladni ganache (po želji)
* Zvjezdice od marcipana (po želji)
POSTUPAK: Pomiješati odvojeno mokre i suhe sastojke. Dodati mokre sastojke u suhe. Po želji prvo prosijati brašno. Lagano promiješati i peći u kalupima za muffine 20 minuta na 180 stupnjeva. Prije pečenja mogu se posuti čokoladnim kapljicama ili nasjeckanom čokoladom.
Ohladiti muffine i po želji ih ukrasiti
RECEPT PRIPREMILA: Anja Geč
Komentari (0)